Vitraliile sunt compozitii decorative formate din bucatele de sticla colorata, dispuse simetric sau asimetric, sudate intre ele prin retele de alama sau plumb, cele mai vechi datand inca din secolul X. Tehnica lor a fost derivata din cea de fabricatie a bijuteriilor si mozaicurilor, ceea ce probabil da si caracterul elegant si aerul sofisticat al acestora.
Avandu-si originea in construirea bisericilor, vitraliile au castigat popularitate cu timpul, devenind un accesoriu la moda in locuinte si in cladiri publice, atragand aprecierea privitorului pana in ziua de astazi.

Cunoastem ca tehnica vitraliului nu s-a schimbat in linii mari de-a lungul timpului, insa exista cateva metode un pic diferite de a crea aceste minunate decoratiuni, metode pe care noi le putem executa cu usurinta – vitralii de tip Tiffany, vitralii decorative, vitralii autentice, vitralii sablate (cu geam sablat) si vitraliile cu sticla colorata (lacobel).

Frumusetea vitraliilor a fost observata de-a lungul timpului si de unii dintre cei mai mari si mai cunoscuti artisti pe care i-a avut vreodata lumea, iar un nume pe care l-am da drept exemplu ar fi Henri Matisse – pictor reprezentant al artei moderne care a innobilat cu magia vitraliului ultima si cea mai importanta lucrare a sa, atunci cand, inainte sa moara, a pictat Capela din Vence.

Credem ca vitraliile cu sticla colorata sunt atat de frumoase si apreciate datorita faptului ca reprezinta un mod foarte simplu de a crea un spectacol vizual, punand un filtru de bucurie in fata luminii pe care o transforma in culoare, parca pictand cu ea pe toate lucrurile din jur peste care o arunca. Totodata, un alt lucru pe care il gasim fascinant la vitralii este caracterul unic al acestora, care este dat pe rand – o data de multitudinea de forme si de culori care pot fi combinate pentru a crea un obiect decorativ si o data de faptul ca lumina nu va trece niciodata in acelasi fel prin aceasta sticla colorata, facand ca vitraliul pe care il ai in casa sau la birou sa arate intr-un fel unic cu trecerea fiecarui moment din zi sau din noapte.

Acum, avand in vedere trecerea atator ani de zile de la aparitia vitraliilor si faptul ca nu au fost lasate in urma de timp, nu putem decat sa tragem o concluzie esentiala despre acestea: credem ca este unul dintre acele lucruri care vor ramane pentru totdeauna moderne, care nu vor inceta niciodata sa incante privirea celui care le va adopta si care vor schimba aspectul oricarei camere in care vor fi puse.

Dar pentru ca exista o linie foarte subtire intre arta si kitsch, pentru ca exista o limita foarte stearsa intre frumos si ridicol si pentru ca oricat de ofertanta ar fi o tehnica, o mana neexperimentata o poate strica cu totul, va sfatuim, daca va ganditi sa alegeti vitraliile decorative, atunci sa alegeti niste profesionisti care stiu sa le lucreze.

Portofoliu clienti

furnizare sticlă pentru cabine de dus
balustradă de sticlă, compartimentări din sticlă, uşi din sticlă
compartimentări din sticlă
uşi din sticlă, compartimentări din sticlă, colantări sticlă
balustrade de sticlă
oglinzi la comandă
oglinzi la comandă
cabine de dus la comandă
închidere servar cu sticlă, uşi de sticlă, poliţe din sticlă